Buiten zwemmen tot en met 15 augustus 2020

Bron: 
200815.01

We zwemmen voorlopig nog niet in Zwembad Almere Poort, maar we zwemmen met onze leden wel in het buitenwater bij het Zwemstrand in Almere Haven.

  • Vrijdag 18.30 - 20.00 uur => 12 jaar en ouder: Zwemmend Redder 3 & 4, Lifesaver 1 t/m 3 en conditiezwemmers. Verzamellocatie: halverwege Zwemstrand. De beslissing of het door gaat valt op donderdag 20.00 uur en wordt doorgegeven in de whatsappgroep voor die dag. 
  • Zaterdag 10.00 - 11.00 uur => t/m 12 jaar: ZwemB, Junior Redder 1 t/m 4 en Zwemmend Redder 1 & 2. Verzamellocatie: einde zwemstrand bij toilethokje.De beslissing of het door gaat valt op vrijdag 20.00 uur en wordt doorgegeven in de whatsappgroep voor die dag. 

Wat moet ik meenemen?
Leg je zwemkleding, wetsuit of shorty en je surfschoentjes maar vast klaar! En neem een vuilniszak mee om je spullen op het strand in te doen. Zorg je zelf voor wat drinken en eventueel wat lekkers?!

Gaat het altijd door?
Of het buiten zwemmen door kan gaan hangt af van:
- Buitentemperatuur: Moet boven de 15 graden zijn.
- Watertemperatuur
- Weersomstandigheden: bij regen, wind boven 5bft of onweer gaat het niet door
- Waterkwaliteit
- Voldoende instructiekader
- Voldoende deelnemers: bij 5 of meer kan het door gaan.

Wat gaan we doen?
Vrijdag:
We gaan vooral trainen op conditie en kracht, maar ook op alarmeren, opzetten van een redding, uitvoeren van een redding, techniek gebruik rescueboard en we hebben een aantal leuke spelvormen en onderdelen uit de lifesaving sport. 

Zaterdag:
We gaan vooral kennis maken met het zwemmen in buiten water: vallen, springen, draaien, opstaan, drijven, onderwater zwemmen. Maar er zijn ook oefeningen voor je conditie en kracht en het gebruik van reddings- en hulpmiddelen en we hebben een aantal leuke spelvormen en onderdelen uit de lifesaving sport.
Bij alles houden we rekening met de actuele richtlijnen van de RIVM/Rijksoverheid ivm het coronavirus.

Aanmelden
Aanmelden is verplicht (vanuit de maatregelen en vanuit de gemeente). Dit kan tot 4 uur voorafgaand aan het trainingsmoment. Ben je niet aangemeld, dan kun je helaas niet deelnemen aan het buiten zwemmen. We moeten hier heel steng in zijn!

We mogen natuurlijk niet met een te grote groep dicht bij elkaar staan, dus bereiden we het tijdig zo voor dat dit mogelijk is.
Training vrijdag: 
Aanmelden kan via:
Training zaterdag:
Aanmelden kan via:
Meld je alleen aan als je ook echt gaat komen. We hebben namelijk beperkt ruimte en moeten een goede inschatting kunnen maken van het aantal aanwezige mensen.

Vermeld na je aanmelding in de groep: je naam.

Graag alleen reactie in de groep als er een vraag wordt gesteld vanuit de TC-commissie. Zo houden we de groep rustig.

In de whatsapp-groep volgt de meest actuele informatie van die dag en waar mogelijk het programma.

Mocht je nog vragen hebben of goede idee├źn neem dan vooral contact op met de TC-commissie: tc-commissie@almeersereddingsbrigade.nl of 06- 22372636

Tot op het strand!