Zwemmen

Bij de Almeerse Reddings Brigade leert ons zwemkader zwemmen en Zwemmend Redden aan mensen tussen de 5 en 80 jaar.

Dit past heel goed bij ons doel:

"Om hulp te verlenen aan drenkelingen en het voorkomen van waterongevallen."

Vanaf 5 jaar kunnen kinderen jeugdlid worden van de vereniging en starten met de zwemlessen. Uiteraard is het ook mogelijk om na de 5-jarige leeftijd lid te worden: op basis- of middelbare schoolleeftijd, studerend of al werkend. En natuurlijk ook als ouder/ verzorger, broer/ zus, oom/ tante van een (jeugd)lid is iedereen van harte welkom om lid te worden! [proefles] 


Op deze pagina meer informatie over:


Zwemopleidingen

Wij geven als (zwem)vereniging op de donderdag- en vrijdagavond vanaf 19:00 uur in het Zwembad Almere Poort, adres Pierre de Coubertinplein 6 (in Indoorsportcomplex Olympiakwartier | Google Maps) in Almere Poort de volgende zwemopleidingen:

[top]

Conditiezwemmen

Je hoeft niet altijd voor een diploma te zwemmen. Je kunt bij ons ook banen komen zwemmen en/ of werken aan je conditie.

Speciaal voor de ouders, partner, broer(s) en/of zus(sen) van onze (jeugd)leden bieden wij de gelegenheid om gelijktijdig  banen te zwemmen. Kinderen onder de 14 jaar komen banenzwemmen onder begeleiding van een volwassene (beide worden dan (jeugd)lid).
Omdat er in deze uren ook veel jongere leden zwemmen kun je in deze uren niet heel hard zwemmen.

 • donderdag 1e uur => 19.00 - 19.55 uur
 • donderdag 2e uur => 19.55 - 20.50 uur
 • vrijdag 1e uur => 19.00 - 19.40 uur
 • vrijdag 2e uur => 19.40 - 20.20 uur

Voor degenen die snel willen zwemmen hebben wij de mogelijkheid om banen te zwemmen op:

 • donderdag 3e uur => 20:50 - 21:45 uur
 • vrijdag 3e uur => 20:20 - 21:00 uur

Je zwemt dan in verenigingsverband en mag ook meedoen aan de overige activiteiten en natuurlijk de strand- en evenemtenbewakingen.

[top]

Zwemtijden

donderdag 1e uur 19:00 - 19:55 5-12 jaar: Junior Redder 2, 3 en 4, Zwemmend Redder 1 en conditiezwemmen voor familieleden
  2e uur 19:55 - 20:50 12+: Zwemmend Redder 2, 3 en 4, LifeSaver 1, 2 & 3 en conditiezwemmen voor familieleden
  3e uur 20:50 - 21:45 16+: Lifesaver 1, 2 en 3 en conditiezwemmen.
       
vrijdag 1e uur 19:00 - 19:40 5 - 7 jaar: Zwem A en conditiezwemmen voor familieleden
  2e uur 19:40 - 20:20 11-: Zwem A (7+), Zwem B, Zwem AB (16+), Junior Redder 1, 2, 3 en 4 en conditiezwemmen voor familieleden
  3e uur 20:20 - 21:00 16+: Zwemmend Redder 4, Lifesaver 1, 2 en 3 en conditiezwemmen

Let op: De lesgroep waarin je bent ingedeeld is bepalend voor het zwemuur waarin je zwemt.

[top]

Huisregels voor in het zwembad

We hebben huisregels opgesteld voor alle momenten dat de Almeerse Reddings Brigade zwemwater gebruikt in het Zwembad Almere Poort in het Sportcomplex Olympiakwartier. Deze huisregels gelden voor alle aanwezigen, dus ook voor ouders/ verzorgers en bezoekers die geen lid zijn van onze vereniging.Klik HIER voor de huisregels.

[top]

Belangrijk om te weten

 • Je kunt je 10 minuten voor het zwemuur gaan omkleden. Zorg dat je op tijd in de zwemzaal bent.
 • Je kleding kun opbergen in een kluisje en mag niet worden achter gelaten in de grote kleedruimtes of de kleine kleedhokjes.
 • Je mag douchen tot 5 minuten na het einde van het uur (liever geen shampoo ivm het beperkt aantal douches) en we vragen jullie om uiterlijk 15 minuten na het einde van het zwemuur omgekleed te zijn.
 • Laat aan het eind niet de rommel voor een ander, dus laat de kleedkamers en kantine/ ontvangstruimte netjes achter. Rommeltjes in de prullenbak, kledinghaken weer netjes op de rekken in de gang en stoelen en tafels netjes aangeschoven.

LET OP:
Ontvangt u als (jeugd)lid van de Almeerse Reddings Brigade geen e-mails?
- Neemt u dan contact op met de ledenadministratie via de e-mailbutton: 

[top]

Gedragscode Zwembranche

Als Almeerse Reddings Brigade onderschrijven wij het nut en de noodzaak van het als zwembranche beschikken over de Gedragscode Zwembranche. Als vereniging vind we het belangrijk dat er uitgangspunten en gedragsregels zijn vastgesteld aan de hand waarvan de grens tussen geoorloofd en ongewenst gedrag van onze zweminstructie gevende vrijwilligers in concrete situaties kan worden vastgesteld. Om de Gedragscode Zwembadbranche te bekijken [klik hier].

NPZ: "De zwembranche bestaande uit zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen streeft naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en acht het van belang dat ongewenst gedrag binnen de branche wordt voorkomen en bestreden. Daartoe is de Gedragscode Zwembranche ontwikkeld door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. De Gedragscode bevat omgangsregels in zwembaden, waarop zowel ouders als medewerkers een beroep kunnen doen. De Gedragscode Zwembranche is het resultaat van de inspanningen van een samenwerkingsverband bestaande uit zwemonderwijzers, vertegenwoordigers van brancheorganisaties RECRON en VSG, sportbond KNZB, particuliere zwemscholen en Abvakabo FNV als vertegenwoordiger van de werknemers in de zwembranche."

[top]

Met kleding zwemmen

De Zwem A-zwemmers gaan gefaseerd in kleding zwemmen  en onze Zwem B zwemt elke week met kleding. [kledingeisen Zwem AB]
Al onze Junior Redders, Zwemmend Redders en Lifesavers zwemmen het hele jaar met kleding. [kledingeisen Zwemmend Redden]
Zorg dus dat je de juiste kleding aan hebt en een plastic zak mee neemt om je kleding in te doen.

[top]

2x per week zwemmen

Je kunt ook 2x per week komen zwemmen, maar dan betaal je wel 1,5 keer de contributie en ontvang je maar 1x les (indien gewenst). 

[top]

Proefles: 1x gratis meezwemmen

Maandelijks houden we een proefles voor aspirant leden vanaf vijf jaar. Meer hierover op de pagina Proefles.

[top]

Afwezig

 • Het kan zijn dat je een keertje niet kan komen zwemmen of dat je langere tijd niet komt. Geef dit dan door aan de instructeur, dan maken we ons niet onnodig zorgen.
 • Kun je onverwachts niet (je weet dit dus korter dan één week vantevoren) stuur dan een e-mail via de e-mailbutton: 

[top]

Kijkkwartier

Elke laatste les van de maand is er kijkkwartier en mogen ouders komen kijken! [datums, tijden en spelregels]

[top]

Afwijkende/ bijzondere zwemdata schooljaar 2017-2018

Tijdens schoolvakanties en op feestagen/ gedenkdagen die op donderdag of vrijdag vallen wordt er soms niet gezwommen, of is er een aangepast lesprogramma, of is er vrij zwemmen met maximaal één introducé of één ouder/ verzorger.

Afwijkende zwemdata schooljaar 2017-2018 [klik hier]

[top]

Vrij zwemmen met introducé/ ouder/ verzorger

Voor het vrij zwemmen gelden specifieke huisregels, om deze te lezen [klik hier].

[top]

Zomervakantie

Vanaf donderdag donderdag 20 juli 2017 hebben we 7 weken zomervakantie. We gaan vanaf donderdag 7 september 2017 en vrijdag 8 september 2017 weer zwemmen.

[top]

Naast en aansluitend op de zwemopleidingen: Waterhulpverlening/ Varend Redden

Opgeleid zijn of worden tot Zwemmend Redder is een uitstekende start en aanzet om ook Strand- en evenementenbewaker en/ of Waterhulpverlener/ Varend Redder bij de Almeerse Reddings Brigade te worden. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina's bij Varen en Varend Redden/Waterhulpverlening.

[top]