Het Klokhuis: Hoog water, overstroming, "Crisisoefening Waterwolf"

Bron: 
180321:10

De TV-uitzending van "Het Klokhuis" (NTR | NPO 3) ging op woensdag 21 maart 2018 over hoog water, overstroming en de "Crisisoefening Waterwolf" (2+3 november 2016).

Het Klokhuis: Hoog water, overstroming, Crisisoefening Waterwolf

"Een groot deel van Nederland ligt onder het waterniveau, lager dan de zee. En lager dan de meeste rivieren. Daarom is er in Nederland altijd kans op een overstroming. Stel dat dat gebeurt, wat moet er dan allemaal geregeld worden? In Marken vindt een grote crisisoefening plaats. Iedereen staat paraat: van de brandweer tot de kinderen op scholen en het leger. Ook Pascal bereidt zich voor. In de sketch is Said bang voor een overstroming, maar Jonathan stelt hem gerust dat de dijken hoog genoeg zijn."

De uitzending gemist, of gewoon nog een keer terugkijken:


In 2014 maakte Het Klokhuis een aflevering over "Zwemmend Redden bij reddingsbrigades". De uitzending is in 2018 herhaald. Klik [HIER].


In 2019 maakte Het Klokhuis een aflevering over "Lifeguard", klik [HIER]. 


Nationale Reddingsvloot (NRV)

Aan de "Crisisoefening Waterwolf" is ook deelgenomen door eenheden van de Nationale Reddingsvloot (NRV). Als Almeerse Reddings Brigade maken we ook deel uit van de Nationale Reddingsvloot (NRV). Daartoe beschikken we vanuit Reddingsbrigade Nederland over Reddingsboot ALM019 - "De Kiekendief" (type Tinn-Silver 550 rescue; klik [HIER] voor meer over deze reddingsboot).

Voor meer informatie over de Nationale Reddingsvloot (NRV), klik [HIER].

Oefening "Verdronken Plas"

Op woensdag 25 juni 2008 werd in Almere, op en rondom de "Noorderplassen" de multidisciplinaire operationele oefening "Verdronken Plas" gehouden, met als scenario hoog water, hulpverlening en evacuatie. Vanuit de Almeerse Reddings Brigade hebben we destijds meegeoefend met drie reddingsvlets en - zoals het tegenwoordig heet - een Officier van Dienst-Reddingsbrigade (OvD-RED). Bekijk het filmpje voor een impressie, klik [HIER].

Almeerse Reddings Brigade | Oefening Verdronken Plas

Ook je steentje bijdragen aan waterveiligheid? Wordt lid!

Lid worden van de Almeerse Reddings Brigade kan vanaf vijf jaar. Je leert bij ons zwemmen, jezelf redden, je vriendjes en anderen redden. Later leer je ook hoe je leiding geeft aan een (grotere) reddingsactie, en hoe de strand- en evenementenbewakingen, waterhulpverlening en het varend redden werken. En natuurlijk wat we als Almeerse Reddings Brigade samen met andere brigades doen als Nationale Reddingsvloot (NRV) bij overstromingen. Kijk op deze site verder rond voor meer informatie.