Bedankavond 2017

Bron: 
171008.10

100% vrijwilligers

Als vereniging werken wij met 100% vrijwilligers, die al het werk om de vereniging in de breedste zin van het woord draaiende te houden in hun vrije tijd doen. Naast een (drukke) baan, school/ studie, gezin, huishouden en overige vrijetijdsbestedingen. Dat geldt zowel voor het instructie geven in het zwembad, als voor de strand- en evenementenbewakingen, het opleiden en oefenen voor de waterhulpverlening, maar ook het besturen van de vereniging en het voorbereidende en uitvoerende werk dat door het bestuur, de commissies, kader- en werkgroepen gedaan wordt.

Trotse vrijwilligers, om trots op te zijn!

Onze vrijwilligers zijn trots op wat ze met elkaar, voor elkaar, de overige (jeugd)leden en onze (maatschappelijke) omgeving doen. En als vereniging zijn we enorm trots op al deze vrijwilligers!!

Om ze te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar*, hebben we ze op zaterdagavond 7 oktober in het zonnetje gezet tijdens de Bedankavond 2017. Dit jaar werd de bedankavond georganiseerd door de Werkgroep Strandbewaking, in Caraïbische sferen.

We hebben momenteel ongeveer 280 (jeugd)leden. Van hen passen er 73 binnen de volgende omschrijving, evenals 5 ouders van (jeugd)leden die zelf geen (nog) lid zijn:

Gedurende het jaar zetten veel (jeugd)leden en links en rechts ook ouders en verzorgers zich in voor de Almeerse Reddings Brigade. Voor of achter de schermen, in het zwembad, het clubhuis, in/ om/ bij de strandbewakingsposten, bij evenementen, in bestuur, commissies, kader- en/ of werkgroepen. En de één wat meer dan de ander, sommigen enkele keren per jaar, anderen iedere week, of meerdere keren per week. Alle hulp is welkom, en alle kleine beetjes helpen. 

Speciaal cadeau

In het (kalender)jaar waarin op 16 september 2017 onze bond Reddingsbrigade Nederland (KNBRD) 100 jaar bestond, hebben we een speciaal cadeau als dankjewel voor alle (jeugd)leden en ouders die passen binnen bovenstaande omschrijving, genodigd en aanwezig zijn op de Bedankavond 2017.

Als blijk van grote waardering voor de inzet het afgelopen jaar/ strand- en evenementenbewakingsseizoen is aan de betreffende vrijwilligers vanuit de vereniging de Bedankavond 2017 aangeboden, en het jubileumboek "De redder in nood - 100 jaar Reddingsbrigade Nederland". 

"De redder in nood vertelt het verhaal van honderd jaar Reddingsbrigade. De uitgebreide geschiedenis, bloedstollende reddingsacties en persoonlijke verhalen van de mensen achter deze unieke organisatie worden prachtig beschreven in het jubileumboek.

Het jubileumboek, geschreven door historici Micha Peters en Jurryt van de Vooren, eert de duizenden mensen die samen zorgen voor veiligheid op het water, honderden levens per jaar redden en de Reddingsbrigade in stand houden. Al een eeuw lang." 

Ook op deze plaats: VRIJWILLIGERS BEDANKT !!

In willekeurige volgorde, bedankt voor julie inzet het afgelopen jaar*:

Wytze, Annika, Koen, Scorpio, Tim, Loes, Edwin, Sander, Milan, Laura, Evelien, Celine, Albert, Peter, Raymond, Thijs, Mickey, Diana, Ronald, Nico, Bas, Linda, Myrthe, André, Astrid, Patricia, Daan, Kiona, Daphne, Colinda, Collin, Iris, Melanie, Oscar, Redmar, Jason, Con, Stefan, Egbert, Quinten, Marieke, Denise, Cindy, Carlien, Tycho, Denise, Roy, Sil, Menno, Deniz, Marijn, Rick, Simon, Moenia, Bob-Jan, Valentino, Emiel, Ingo, Marleen, Carlo, Bo, Gaby, Rosalotte, Quirine, Anna, Sjors, Ruud, Albert, Jeroen, Angela, Nikki, Evianne, Baukje, Sander, Tim, Robin, Diana en Shannon 


* We kennen binnen de vereniging verschillende jaren en seizoenen: het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december, het zwemseizoen gelijk met het schooljaar van na de zomervakantie tot de volgende zomervakantie, het strandbewakingsseizoen van april tot en met september, het onderhoudseizoen van oktober tot en met maart. En tot slot lopen de evenementenbewakingen, het bestuurswerk, en het werk in de commissies, kader- en werkgroepen het hele jaar door. Als passend moment om iedereen te bedanken hebben we gekozen voor kort na het strandbewakingsseizoen.