Jubileumdag 100 jaar Reddingsbrigade Nederland

Bron: 
170804.10

Als Almeerse Reddings Brigade zijn we aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD), beter bekend als Reddingsbrigade Nederland.

Op 16 september 2017 bestaat onze bond 100 jaar en viert dat met een JUBILEUMDAG in attractiepark Duinrell in Wassenaar.

Tijdens deze dag zal ook in de ochtend ook Koning Willem Alexander aanwezig zijn. Bij dat officiele gedeelte zijn we als Almeerse Reddings Brigade vertegenwoordigd door onze voorzitter Patricia van den Hoek-Werkman. Ons algemeen bestuurslid Pers- & PromotieCommissaris Diana Werkman-Koster is genodigde als voormalig bestuurslid van Reddingsbrigade Nederland.

Vanaf www.reddingsbrigade.nl onderstaande berichten.

Reddingsbrigade Nederland 100 jaar

 


Koning Willem-Alexander bij Jubileumdag 100 jaar Reddingsbrigade Nederland

04 augustus 2017

Zijne Majesteit de Koning is zaterdagochtend 16 september aanwezig bij de Jubileumdag van Reddingsbrigade Nederland. 16 september 2017 bestaat Reddingsbrigade Nederland 100 jaar en viert dit met een bijzondere dag op attractiepark Duinrell in Wassenaar waar de Reddingsbrigade onder andere aan het publiek laat zien wat de Reddingsbrigade allemaal doet.

Almeerse Reddings Brigade | Koning Willem-Alexander bij Jubileumdag 100 jaar Reddingsbrigade Nederland

De Koning spreekt op de Jubileumdag  met vrijwillige lifeguards en medewerkers van de Reddingsbrigade over onder meer preventie, waterhulpverlening en de opleiding tot lifeguard en bezoekt de presentatie en demonstraties die op het park ingericht worden. Daarnaast neemt de Koning tijdens de Jubileumontvangst het 1e jubileumboek  ‘De redder in nood’ over  de geschiedenis van 100 jaar Reddingsbrigade Nederland in ontvangst. 

Reddingsbrigade Nederland is de landelijke vereniging van 166 aangesloten reddingsbrigades in heel Nederland. Zij heeft als missie het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Dit gebeurt door het opleiden van jong en oud in zwemmend en varend redden.

De lifeguards van de Reddingsbrigade voeren jaarlijks gemiddeld 9.000 hulpverleningsactie op zee en in recreatiegebieden uit. 5.000 actieve vrijwilligers zorgen er al 100 jaar voor dat Nederland veilig van het water kan genieten. 

Reddingsbrigade Nederland is zeer vereerd met de komst van de Koning: "Het koninklijk huis heeft altijd betrokkenheid bij en waardering voor het reddingswerk en de vrijwilligers getoond. Waardering is de belangrijkste honorering voor vrijwilligers." aldus Jan Rijpstra, voorzitter Reddingsbrigade Nederland.

Het 100-jarg jubileum vieren wij met een bijzondere dag op attractiepark Duinrell in Wassenaar, waar wij onder andere aan het publiek laten zien wat de Reddingsbrigade allemaal doet en waar wij hopen met  zoveel mogelijk reddingsbrigade leden dit jubileum  te kunnen vieren. Alle 23.000 leden kunnen deze Jubileumdag dan ook samen met hun familie met fikse korting gebruik maken van het attractiepark en het Tikibad. 

Kijk voor toegangskaarten op www.duinrell.nl/reddingsbrigade 

bron: Reddingsbrigade Nederland


Jubileumdag 100 jaar Reddingsbrigade Nederland - zaterdag 16 september

02 augustus 2017

Op 16 september 2017 bestaat de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen, tegenwoordig Reddingsbrigade Nederland, 100 jaar. Dit jubileum vieren we met een bijzondere dag op attractiepark Duinrell in Wassenaar.

Almeerse Reddings Brigade | 100 jaar Reddingsbrigade Nederland

Jubileumdag 100 jaar Reddingsbrigade Nederland

Zaterdag 16 september, de jubileumdatum, vieren we dat Reddingsbrigade Nederland 100 jaar bestaat!
Dit vieren we met een feestelijk dag in attractiepark Duinrell in Wassenaar.

Tijdens de jubileumdag zal er in Duinrell een mooie presentatie te zien zijn van oud en nieuw Reddingsmateriaal en willen wij het publiek laten zien wat de Reddingsbrigade allemaal doet.

Speciaal voor alle leden (en hun familie) van Reddingsbrigade Nederland is er een speciale aanbieding om op deze dag tegen fikse korting de hele dag gebruik te maken van het attractiepark en 2 uur van het Tikibad en op die manier het jubileum met ons mee te vieren!
Wilt u kaarten bestellen voor de 'Jubileumdag 100 jaar Reddingsbrigade Nederland' in Duinrell? Maak dan gebruik van de volgende link: www.duinrell.nl/reddingsbrigade

Verder zal er op de Jubileumdag een Jubileumontvangst plaatsvinden voor genodigden en zal het 1e exemplaar van het jubileumboek "De redder in nood" officieel worden overhandigd. 

bron: Reddingsbrigade Nederland